Isnin, 19 November 2007

The nite, was sultry..

Smelly air all around me
I'm looking as the sky goes by
garbage kitchen all around me
I'm wondering what the world's gonna be.


14 Nov [Life]
Happy belated birthday diucapkan kepada Siti Noraishah yang jatuh pada 14 November. semoga dengan usia ko yang genap 23 tahun ini, adalah diharapkan agar ko menjadi lebih tabah dan matang dalam menghadapi suka duka kehidupan


Nah, video sempena birthday ko :)




Sempena birthday ko ni, aku prasan meter moto aku dapat 011110. ekceli agak sukar nak dapat no macam ni. satu nombor yang simetri. no binari. no genap. hehe



permintaan ko sempena hari jadi mu ini, insyaAllah akan ku cuba tunaikan. ko pon taw, kalo nak tengok aku dapat beri apa yang ko inginkan or tak, hanya sehingga salah sorang dari kita tiada dibumi nyata ini :) semoga ketika itu tidak terlewat lagi...

15 Nov [Sekadar Luahan]

Tiada apa apa yang menarik except ni adalah kali pertama aku pergi ke Senai Airport. aku suka lalu jalan nak ke sana. cantik. indah. best betul landscape die.. walaupon aku tak sempat berjumpa dengan si kacang :( tak apalah. lain kali boleh sahaja :)

16 Nov [Things to Ponder]

Perbualan antara seorang pekerja (P) dan bosnya (B) di hadapan aku. si P ni telah diberi kebenaran untuk datang lewat (pukul 9 pagi) dan disebabkan itu, dia perlu pulang lewat (5 lebih petang)

B: P, esok awak datang awal boleh?
P: pukul brapa? biasanya dalam pukul 8 sy dah sampai.
B: eh, bukan ke sy bagi awak datang lewat lewat siket?
P: tak apa lah. saja saya suka datang awal.

then boss tu pandang aku. ye. aku taw. aku diberi kelonggaran untuk datang lewat. tapi.. well. it doesn't seem so nice. tah le..



petangnye aku mengambil masa untuk berjalan jalan sekitar bukit indah. melihat keseronokkan kanak kanak bermain di taman rekreasi sambil makan eskrim dibawah tiupan gerimis. sejuk. and mase balik, disebabkan badan aku gatal gatal, so aku saja mencari jalan lain untuk pulang, dan akhirnya tersesat sehingga nusa idaman. kawasan yang indah sekali. and yang lagi best, rumah kat situ agak besar jugak. 20' X 80'. best~



17 Nov [Lucky]
Planning nak pergi ke Taman Desa Cemerlang, dekat dengan Ulu Tiram. berdasarkan kepada penjelasan Geweng Terbabas, sepatutnya aku boleh sampai kejap je. tapi disebabkan aku ni gatal sangat ikut jalan lain, akhirnya aku sesat kat kawasan kilang kat area kempas. ah. demmit. makan masa satu jam gak la nak sampai ke sana. berjumpa dengan sorang kawan aku yang aku rasa lame giler tak jumpe. cume tak lost kontek je. hehe



mase nak balik pon aku sesat gak (disebabkan jalan kat highway pasir gudang tu tutup), aku terlajak kembali ke highway taman perling - bukit indah. demmit (again). kalo ikutkan peta yang dibekalkan JKR, ade gak la aku buat segitiga. ceh..

ekceli, aku rasa kinda Lucky gak sebab semalamnya aku dah usha usha highway kat Bukit indah tu. cuma hari ini sahaja (terpaksa) berpeluang mempraktikkannya :)

dan malamnya, Yazid belanja aku tengok wayang setelah Yazid gagal memujuk kami untuk menembak langit. hehe.. cerita Penny Dreadful. aku cadangkan korang semua tengok cerita tu sebab cerita tu mampu membuatkan Yazid dan Shukran Terbabas terkejut beruk mak yeh. aku dengan A'in sahaja yang cool tengok cite tu. haha.. dan (macam biasa) lepas tu kitorang lepak kat ayub, sebagai memenuhi rutin harian bersama Panjang Terbabas dan Geweng Terbabas. ada cerita menarik.. tapi aku biarkan Geweng Terbabas menceritakannya di dalam blog LTB. hehe

18 Nov.. [Damn the Weekend]
inilah antara hari yang aku rasa malas giler nak kuar rumah. dah le hujan. aktiviti aku banyak dipenuhi dengan tidur sahaja. malamnya pula masak cekodok, kembali kepada rutin harian sebelum waktu puasa dahulu :)

dan yang lagi best, masing masing kini dah ade cawan polistrin tersendiri. nama diletakkan dengan nama buah. aku menggunakan nama Timun, geweng kekal dengan Buah Geweng, Shuk pula memilih Kiwi, Kucai pula dengan Betik, Panjang diberi nama Picang, A'in dengan Teratainya manakala Yazid pula dengan Anggur Blackcurrent. hehe

9 ulasan:

  1. Kepada Raja:

    merujuk kepada 14/11 ,aku telah mengeluarkan beberapa kebetulan yang boleh anda lihat di meter anda:

    1: kat meter anda ada dua nombor "11"
    2:jarum meter yang pendek menunjuk kepada 140,bahagi 10 dapat 14
    3:kalu lupakan 0 didepan ,anda boleh mendapatkan nombor 11,cuma perlu tukarkan ke nombor angka 10 dan tambahkannya

    11110 pecahkan satu persatu
    11 =3
    11 =3
    11 =3
    10 =2
    3+3+3+2=11

    4:tak pikir lagi.

    itulah kebetulan yang dilihat oleh insan yang bernama ninja.Semoga anda terhibur melihatnya.

    BalasPadam
  2. ok sekarang ni anda pecahkan lagi
    011110=> 01,11,10

    anda boleh kata 01+3+10=14

    BalasPadam
  3. haha.. menarik sungguh hujah mu wahai ninja. aku dapat gak beberapa bende menarik..

    ~~~~~
    palindrome
    1111 kuasa dua = 1234321
    min(1,2,3,4) = 1
    maks(1,2,3,4) = 4
    ~~~~~
    Repunits series...
    for n = 0 (10^n - 1)/9 = 0
    for n = 1 (10^n - 1)/9 = 1
    for n = 2 (10^n - 1)/9 = 11
    for n = 3 (10^n - 1)/9 = 111
    for n = 4 (10^n - 1)/9 = 1111
    ~~~~~
    asas pernomboran (base numbers)
    1111 (asas 2,binari) = 15 (asas 10,decimal)
    15 (decimal) = 14 (asas 11)
    14 (asas 11) = 11 (asas 14)
    ~~~~~

    hehe.. boleh la kalo kita nak cakap "what a coincidence..."

    BalasPadam
  4. wah seperti John Nash pakar matematik Beautiful mind

    BalasPadam
  5. aku kagum... mungkin ko akan dapat kuasa seperti peter petrelli lepas nih.. atau cashback.. ajak aku skali... kalo ko ada kuasa cashback tu@kuasa hiro nakamura... behentikan masa... dan lukis kecantikan mereka... ahhhh tak dapat aku bayangkan...

    BalasPadam
  6. kalo ko jumpa anie lagi.. tlg ceritakan.. kalo ko ada kuasa cashback.. tolong lakarkan@lukiskan...

    BalasPadam
  7. yazid..
    sadly to say, aku tak penah lagi tgk cite Beautiful mind dengan numb3rs :(

    kucai..
    haha.aku pon dah lama tak layan heroes. aku cuba la lakarkan dengan guna hp aku nih. len kali ikut la kalo aku nak g jumpe beliaw..

    BalasPadam
  8. baik ko tengok raje... best crite tu.. aku suke tengok numb3rs..

    BalasPadam
  9. ye ke. yazid slalu gak provoke aku untuk tengok. nanti aku donlod... thanks

    BalasPadam

terima kaseh :)