Rabu, 21 Februari 2007

This is NOT a story about a girl named Lucky (Part 3)

Ini adalah kesinambungan dari cerita This is NOT a story about a girl named Lucky Part 1 and Part 2 (takde dalam blog). Ilustrasi gambar - ade yang ade kaitan, ade yang takde..

(a story about me struggling with my fate)

1. Ari jumaat malam tu aku pergi la ke taman sri putri (anuar sidek antar - thanks :). Sadly to say, takde tiket lagi ke Aloq Star. So, aku and member aku decide nak beli tiket kat Larkin (sebab maybe banyak siket tiket kat larkin).


2. 16/02 10.30pm: Sampai Larkin terus carik tiket bas ke Aloq Star. Takde. So, kitorag carik la tiket ke kl. Dapat tiket bas tambahan jb - kl. biasanya tiket bas jb - kl = rm 25.00, tapi kali ni kene kaw kaw punye, rm 50.00/orang. x leh nak wat ape la sebab beli last minit (and tu pun tiket yang paling murah aku jumpe). so, tunggu la sampai pukul 12 kat larkin tu (ramai gile orang)

3. 17/02 12.30am: bas dah sampai. rupenye 50 hingget tu = tiket bas kilang. haha. hangin tol. tapi takpe la as long ade bas nak ke kl. dengan gegaran bas tu yang kuat gile, terpakse la endure siket. tapi yang tak bestnye, bas tu gile siket. setiap exit yang ade kat highway tu, die kuar. then masuk balik. kuar masuk kuar masuk. sampai kat exit air hitam, bas tu ikut jalan lame terus. bertambah panas hati aku dengan bas ni.


4. 17/02 6.45am: sampai puduraya (patutnye waktu malam, jb - kl amik mase 4jam je). 6 jam duduk dalam gegaran. tak pe la. dah sampai dah pon. so, pergi la ke surau kat puduraya and then sarapan jap kat sana. pukul 7 lebih kitorg g la carik tiket ke alor star kat puduraya. dapat. bas persada. pukul 8 pagi kat platform 1. without wasting any time, kitorang pon pergi la ke sane. bas sampai pukul 8.30am

5. 17/02 03.00pm: dah 7 jam, baru sampai kat perhentian tapah. jem teruk and bas ni plak bawak perlahan gile. terkejut gak aku sampai kat alor star pukul 8 malam. 12 jam kl ke alor star (biasanya 5 ke 7 jam je). what the hell. kitorg sampai sampai je terus calling member member aku kat sane. memang confirm la kenduri kawin tu dah abis. so, mintak maaf kat fendi sebab tak dapat datang and ucap taniah (jarak umah die ke alor star jauh gak - dekat 2 jam, so tak dapat la nak pergi). disebabkan aku xmo jadi macam lepas, so aku beli la tiket balik ke kl awal awal (pukul 10 malam).


6. 17/02 9.45pm: lepas makan kat stesen bas alor star tu, aku terus la g tunggu platform 8 (no bas 3988 bas etika). member aku beli tiket ke jb balik and terus naik bas ke jb. aku lak, tunggu sampai pukul 10.15pm tapi still tak nampak nampak gak bas 3988. so, aku decide pergi ke kaunter yang aku beli tiket tu. tapi tutup. so, aku pergi la ke lagi satu kaunter die (nasib baik die ade due kaunter).

aku: kak, bas ke kl no 3988 ni blom sampai ka?
akak kaunter: laa, bas 3988 ni lambat sampai, so tadi kami tukar bas lain. orang lain sume dah naik bas except awak sorang ja. saya cari awak dari tadi. awak duduk kat tempat lain ka?
aku: dok aih. saye dok betui2 kat platform 8 tu, dok perati je bas 3988. dok tunggu tunggu bas tak mai mai gak (cubaan aku nak localize speaking aku so that takde suasana tegang)
akak kaunter: cam ni ar. akak bagi kat awak bas pukul 11 boleh?
aku: err.. boleh la kak.

so, kat tiket tu akak tu tulis no bas pukul 11 plak: 8488 (no kesukaan aku:). so, tunggu la sampai pukul 11 pm

7. 17/02 11.15pm: bas tu still takde nampak nampak lagi. beberkalkan kepanasan kat hati ni, aku pergi ke kaunter lagi skali.

aku: kak, bas ni memang ade ke tak?
akak kaunter: bas ni memang ada, cuma lambat je. trafik jem etc etc etc. awak tunggu ja, ade basnya nanti.
aku: takde la kak. saya takmo la tukar tukar bas lagi sampai saya pon tak tau and tertinggal.
akak kaunter: kali ni awak jangan risau. akak dah ingat and carik awak nanti kalo bas tu sampai.

8. 12.00am: still takde lagi bas tu. yang sedia panas bertambah panas. dengar kat stesen alor star tu "Kuala Lumpur, kuala lumpur sekarang" diulang ulang banyak kali. disebabkan aku malas nak tunggu lagi, so aku cube g pulang tiket tu.

aku: kak, saya nak pulang tiket kak.
akak kaunter: awak tunggu je kejap lagi. ade la bas tu.
aku: sori ar kak. saya dah tak larat dah ni.
akak kaunter: ..... tiket awak ni tak leh pulang kat sini, awak kene pergi pulang kat kaunter yang awak beli tu (sambil tarik muka).

so, aku pon blah g tengok kat kaunter lagi satu. tertulis: "TUTUP". so, aku pikir aku nak burn je la tiket ni. tengok beg duit aku ade rm 20.00. tak cukup lagi seploh or dua puluh. aku perasan ade ATM maybank kat situ. so, aku g la sane nak kuar duit. tapi.. "ATM: OUT OF SERVICE". damn it. kene la tunggu bas aku tu sampai gak (tak leh nak wat apa la).

9. 18/02 12.30 am: akhirnya sampai gak bas "pukul 10.00pm" aku. naik bas tu and terus tinggalkan kedah. sampai puduraya pukul 6.45am. solat jap and aku terus running ke LRT plaza rakyat. beli tiket ke bandar tasik selatan sebab nak naik komuter ke serdang kat situ. tengah dok merancang "masa depan" aku, tren pon sampai. aku naik tren tu - tren ke AMPANG. first time lak aku rasa dapat tren LRT yang kosong giler. takde orang.



tengah leka leka, tren tu sampai kat stesen MIHARJA. kat otak aku "Miharja?? apsal g miharja lak ni?" otak aku kinda confuse siket. aku tengok balik map kat dalam lrt tu die tulis:

Miharja -> Ampang
Bandar Tasik Selatan -> Sri Petaling.

Terkejut aku. terus menggelabah kuar dari lrt tu. damn suwey punye lrt. tak pasal pasal aku salah naik tren. kene tukar balik kat tren kat chow sin lin (betul ke eje ni).


10. 18/02 08.00am: sampai umah sedara aku kat serdang tu, terus aku g amik timbang berat. berat aku 42 kg! yes. dapat berat idaman wanita. haha.



lepak lepak kejap pastu dalam pukul 10.00 follow g umah perempuan (FYI, ni majlis pertunangan).


Majlis pertunangan sedara aku - Zaidi. Taniah..


11. 18/02 11.30am: alhamdulillah selesai dah majlis tunang tu. pastu ade makan makan siket (besar gile kenduri tu macam orang nak kawin lak). tapi aku tak makan dulu, tunggu sedara aku (die jadi camera man) amik gambar. lepas die amik gambar aku ajak die isap rokok dulu sebelum makan. lepas isap rokok, nak g amik makanan, mak kitorang panggil ajak balik. belah lelaki semua balik. terpakse la berlapar..

12. 18/02 2.00pm: lepas tu, aku and famili aku terus g ke banting. melawat sedara aku yang baru pindah umah dari gombak. pastu ade sorang pakcik tu datang ajak memancing. die kate semalamnye (17/02) and sebelumnye (16/02) banyak ikan naik. siap boleh tangkap udang galah pakai tangan je. aku pon follow je la. sadly to say, 2 jam memancing tapi sekor pon tak naik. aku dengar pakcik tu merungut rungut kate "eh, pelik betul. sebelum sebelum ni punye la banyak ikan tapi ari ni sekor pon takde". sori la pakcik ek, bad luck saya terkene kat orang orang sekeliling (kata aku dalam hati la). pastu kitorang pon balik terus ke umah aku.


13. kat melake, takde cite menarik sangat except ade sorang pelayan restoran tu hangin dengan aku (sebab amik gambar die curik2), and aku dapat baju terengganu (sedara aku bagi, baju die wakil terengganu main basket ball). aku pakai and tengok kat cermin. first impression aku: poyo gile. memang takkan la aku nak pakai baju ni kuar umah/bilik/jalan jalan kat utm. poyo je. hehehe



think again, kali ni takde la teruk sangat dari cerite 4 hari aku dulu (The best 4 days = Part 2). aku name kan event ni sebagai the best 2 hari 2 malam (Part 3). damn!

I Found Her tempting fate between Her wrist and razor
A kindred spirit in a graveyard
Beneath the stature of a colder saviour
Mist hung like thieves wreathed in scant arabesques
And through the chill earth it bedwed Her drawling breast
Like a come dream true under etched glass spent
Making love to the beautiful dead
- Cradle Of Filth/Saffron's Curse


And yeah, life is hilariously fucking cruel..

19 ulasan:

  1. panjang sangat la cite ko..xtau nak komen ape..hahah

    BalasPadam
  2. waaa lulus karangan dak darjah 5 ni..lebih 180 patah perkataan..malangnye hidup ko..tp aku pun penah malang cm2..mau meletup2 paru2 tahan sabar..semoga ko bertambah2 sabar ngan dugaanNya...;p

    BalasPadam
  3. lorr..apsal ko tak kol aku..aku lepak area tasik selatan tu.. bleh aku tmn ko g umah sedara ko..

    BalasPadam
  4. ilek 'FA' pengalaman hidup hidup ko bleh jadi pengalaman aku.. tapi aku x penah gi kedah... nanti aku alert dari cita ni... :)

    hehehehe.. uit.. tangkap gamba profesional skit.. jgn sampai kantoi.. diorang pandangan mata 100 darjah.. kita 60 aje.. luas diorang bleh pandang..
    amik la dari sudut 101 darjah.. time tu.. diorang x perasan lansung..

    mintak aje.. weh.. bleh x aku amik gamba ko..

    BalasPadam
  5. @cHuCkyMaRine
    ni baru cerita 2 hari 2 malam. belum yang 4 hari punye :p

    yup. ape apehal pon aku cube bersabar. mesti ade hikmahnye. just aku sedar or x je.

    @aku_cakk
    takde no ko la. kalo ade pon, aku rase aku tak kol ko. xmo ko kene infect

    @فيصل
    for some reason, aku rase aku leh la berlagak dengan ko sebab aku
    'berjaya' menjejakkan kaki aku kat kedah. hehe

    practice make perfect :) ko nak amik gambar yang mane satu? boleh aje as long as takde gambar aku.

    BalasPadam
  6. فيصل
    wow.. thanks alot :) heheheh aku guna nama ni la pasni..

    kredit : 'FA'

    BalasPadam
  7. waaaaah aku nak jugak name jawi..cane ko buat FA?ajala ajala....

    BalasPadam
  8. Start > Run > "charmap"
    kat charmap, amik "Advance View". Character set, tukar jadi Window$: Arabic. pastu pilih. kopi then paste (aku assume ko gune M$ Window$:)

    sori ar abeming. aku tak pasti nak eje name ko camne. camni ke: اب مڠ

    pasni aku ingat nak tulis dalam bahase hebrew la. mesti cool gile.

    Regards:
    فيروز

    BalasPadam
  9. ha'ah susah la nak carik name abeming dalam jawi...tu jd abaming...hampir2 jek..buat la name asal aku...sarmi...kan senang...:P

    BalasPadam
  10. سرمي

    tul tak? hehe

    ni FA, dalam tulisan Hebrew: פא

    BalasPadam
  11. wahahah thanx FA...aku pon nak gune name ni pasni...chai dah gune dah..buat komen kat blog aku pki name jawi..kerek la plak..heheh..:P

    BalasPadam
  12. weh, bukan tamak, tp kan, kalo 'abeming' dalam tulisan Hebrew cool x?tolong ek abang פא...

    BalasPadam
  13. אב מג

    tu abeming (aku agak la, since aku tak tau nak letak -ng macam mane, so aku pakai huruf gimel:)

    ni plak sarmi:
    שרמי

    weh, cool dowh gune tulisan hebrew.. hehe

    BalasPadam
  14. wah wah cool dow! yg sarmi tu cool giler..hahaha nanti aku dah muak pakai tulisan jawi ni aku pki tulisan tu..thanx פא the great...

    BalasPadam
  15. @שרמי
    no problem ♥ anytime anywhere ☺

    @aku_cakk
    اكو ﭼﻚ

    ok x? hehe ♣ huruf macam -cha- takde la dalam hebrew ♦ nanti aku try len ☺

    BalasPadam

terima kaseh :)