Rabu, 31 Oktober 2007

...aah! apabila..

...apabila research aku diragui kebenarannya...



pagi tadi aku kene berjumpa seorang lecturer pakar statistik. aku diminta oleh penyelia aku untuk jumpe die untuk membincangkan research yang aku telah jalankan selama 10 bulan ini. untuk memastikan aku berada dilandasan yang betul. untuk membantu research aku yang ade sedikit sangkut ni. tetapi lain pula halnya. dia bertanya adakah data yang aku lakukan ini adalah bertaburan normal. sekiranya tidak bertabur secara normal, maka segala kaedah yang telah aku guna-pakai boleh diragui dan ditolak mentah mentah oleh statistician. yang lebih menyakitkan, ianya perlu dilakukan pada peringkat awal lagi. aku dah buat apa yang patut pada asalnya. telah melakukan segala transformasi yang diperlukan. tetapi ianya seperti tidak cukup. aku telah runkan null hypothesis (H0) dan resultnya amat mengecewakan. lebih banyak rejection daripada acceptance. data aku tidak normal rupanya. pening pala aku. bajet nak abiskan before tahun depan.. tapi.. tah la..


...apabila ada makan makan di institut ibnu sina (iis)...



lepas aku jumpe lecturer tu, aku terus pergi ke iis. ada makan makan untuk semua staff iis. terasa segan giler sebab aku datang paling lambat dan majlis tu seperti menunggu aku, padahal aku ni just a man with null kat iis tu. takde la jadi orang penting pon. dah le aku sahaja yang tidak berpakaian kemas. aku sahaja yang pakai seluar jeans kat situ. yang lain sume pakai kemeja and sluar slack serta kasut kulit. hah. tah la.. yang ada kat pemikiran aku mase tu, "janji aku kenyang dah le". hehe


...apabila liquid nitrogen berada didepan mata aku...



masa aku lepak kat luar iis untuk isap rokok, aku ternampak satu transaksi liquid nitrogen. teringat lak aku ade satu video tu yang menunjukkan overclocking melampau, tapi dengan bantuan liquid nitrogen sebagai bahan penyejuk - ganti heat sink. boleh overclock dari 2.66GHz sehingga 3.2++GHz. dan aku lak terasa nak main main dengan pengewapan liquid nitrogen tu. tapi teringat lak macam mana diorang pecahkan bunga dengan menggunakan liquid nitrogen. jadi takut lak. takut tangan aku pecah. hehe.. or maybe it's only my stupidity je. hehe


...apabila kepala aku sakit gila...



thanks to yazid sebab memperkenalkan lagu Benny Benassi - Satisfaction. best. best bangat. tetiba aku teringin balik dengar lagu lagu disco nih. and again, it's a paradox. tapi paradox yang menggembirakan. maybe sebab aku tertarik dengan bunyik bass die yang giler mantap. lagu lagu seperti Beyonce - Crazy in Love dan Boney M kembali menggegar bilik aku. dari opis sampai la kat umah aku dengar lagu lagu ni. lagu Boney M yang buat best, lagu Rasputin. baca sahajalah liriknya dan korang akan taw pasal apa.. kali ni aku setkan minda aku untuk menerima lagu lagu jenis jenis camni. bak kata pepatah, for future use. hehehehe


...apabila aku ternampak lipas...

hah. ni memang tak leh nak cakap apa la. melompat aku kalo aku nampak lipas. aku takut. takut sangat. boleh lak lipas tu keluar time aku tengah menulis blog ni. mane tak melompatnye aku. last skali, aku bunuh je die. takut.. aku ade pengalaman buruk dengan lipas. boleh buat aku menangis kalo lipas tu naik kat badan aku ;(

17 ulasan:

  1. pergh...10 bulan...pastu nk kena start balik ke?

    cite ar kisah lipas yg buatkan ko menangis fa....ko nangis camne?uuuuuuuuuuuuuuuuuuu ke?kekekeke

    BalasPadam
  2. comment di atas adalah aku (abeming)...lupa lak nak taruk nama...hahahaha

    BalasPadam
  3. same cam kawan aku.. takut gegila kt lipas.. de 2 orang lak tu.. yg sorang tu kalo nmpak lipas cam histeria.. yg sorang lagi.. napak aje lipas terus bertindak kejam.. bunuh terus.. erk!

    BalasPadam
  4. abeming..
    a'ah. tu la pasal. sakit giler pale aku. ade gak aku biarkan aje and aku pepandai adjust serta tiaw sedikit sebanyak nanti.. haha

    lipas leh wat aku nangis kalo lipas tu dah merayap rayap kat badan aku.. a'ah. macam tu la..

    uuuuuuuuuuuuuuuuuuu (efek menangis)

    tz..
    kalo aku, emosi aku akan berkonflik antara histeria ataw bunuh. aku nak bunuh, tapi aku takut sangat. hah. banyagkan sendiri la macam mana..

    BalasPadam
  5. aku dapat bayangkan keadaan histeria(kebanyakan perempuan yang kena) dan bunuh(kebanyakannya lelaki) ... ko tergedik gedik.. "geweng aw aw.... ada lipas.. aw" tak caya.. ko tanya sarmi...

    BalasPadam
  6. BENAR SAMA SEKALI...macam tu ar...hahahaha

    BalasPadam
  7. cai si paparazi.. snap r skeping pic budak tu takut lipas... or pic dia nangis pakai efek uuuuu bila lipas memain ngn dia..

    BalasPadam
  8. abeming..
    mane ade. ko percaya la cakap kucai tu. takde. takde la.. uuuuuu

    tz..
    uuuu. jangan la. jangan la. tak mo lipas. tak mo. selain lipas la. plz..

    BalasPadam
  9. patutla smlm mcmada org tlompat2 dlm wash room aq ingatkan siapala...

    BalasPadam
  10. tu bukan aku la. tu lipas tu kot yang terlompat lompat. bukan aku...

    BalasPadam
  11. haha. memang rugi. dah tu. takkan la aku nak ngaku aku melompat lompat kat tandas sebab lipas kot. ahaha

    BalasPadam
  12. fa...sian ko kena tuduh2...sabar ye sayang...i tuju lagu ni untuk u...lagu peberet nih...hahah

    "Pada mereka yang tak mengerti
    Menuduh dirimu
    Di jurang kesalahan saja
    Ku tak sampai hati
    Biarkan engkau sendiri

    Tetapi diriku dan juga temanmu
    Yang tahu kisah derita
    Dan luka di dada, hanya kuharapkan
    Kau harus bersabar
    Dan bertenang selalu"

    Sanisah Huri - Bersabarlah Sayang

    Hahahahahahahaha....

    BalasPadam
  13. haha...
    teringat kat kawan aku kat s.alam...
    dia pun takut lipas gak...
    alasan dia senang, je bila kene kutuk... (dia kutuk org lain takpe..)

    "adake patut lipas boleh terbang, kalo lipas tu, merayap je la, nak terbang buar apa"..

    kononnya, dia takut lipas yg sedang terbang sahaja, tapi sejarah telah membuktikan, lipas mati pun dia takut, sehingga memaksa aku yg tolong buangkan...

    aku takut lipan, lipas geli jer kalo dia jalan kat badan.

    p/s: kalo ada lipas kat biik air, jgn siram gn air, nanti dia kejar.
    aku pun tak tau naper leh jadi mcm tu, tapi aku dah 2-3 kali la siram lipas sbb dia tetiba ada time aku mandi, (ceh!! lipas kaki skodeng tul), aku pun siram... lalu dia kejar kaki aku... time tu cuak la jugak, ye la.. kene kejar, time mandi n paham2 dah le... skali dia naik sampai situ... whoaaaa... geli siot..

    BalasPadam
  14. aku geli dengan korang suma..ntah apa2 la korang comment dlm blog encik fa nie...

    BalasPadam

terima kaseh :)