Ahad, 21 Oktober 2007

...aah! raya...

…aah! the silence was deafening,
it resemble the turning point of a struggle.

And the dream goes on...


Kekecewaan sebelum raya..

patutnye cek aku dah clear pada hari rabu petang (10/10). tapi sehingga hari jumaat tu, tak clear clear gak. aku pon tertanya tanya gak, what the criter. setelah menghabiskan kredit hp aku sebanyak RM20, akhirnya aku dapat satu jawapan. lihat sahajalah pic dibawah ini.



korang bayangkan lah esok nak raya, pastu aku kene pergi ke cawangan bank yang aku bukak akaun tu (kat Jalan Hang Tuah, Bandar Melaka) untuk selesaikan. lepas tu kene menghadap mereka yang bekerja kelam kabut dikaunter (disebabkan oleh ramai staff yang dah cuti), kene buat tak layan oleh akak 'kaunselor' yang jaga pasal pinjaman selama 10++ minit sebab die tengah layan call sugadedi die pakai telepon opis - dah nampak aku duduk kat depan die, die boleh lak buat bodoh je and sambung borak borak jiwang dengan someone called dato' (**** ** u 2). and then, bertambah kecewa mase aku kene isik balik form tu (untuk kali kedua), sebab die tulis cek aku as "rejected"/brendorsement. hah..

tapi aku sepatutnye bersyukur. sebab aku bukak akaun kat melake dan kebetulan aku dah ade kat melake (kalo aku bukak akaun kat utm skudai ni, naya aku nak kene berulang alik). serta aku patut bersyukur sebab at least aku dapat gak duit untuk survive (walopon lambat giler :)

Kegembiraan ketika raya..



Buat BBQ malam raya. ade daging, ayam, kambing, udang dengan potato ape tah (ade layer cheese kat atas potato tu).



Raya pertama. thanks to yazid, ati, alan and adik adik ati serta dak sett kerana menjadi rakan rakan terawal melawat aku. lepak dengan yazid, ati dan adik adik ati dari pukul 8 lebih sehingga pukul 12 dan lepak dengan alan dari pukul 9 sampai pukul 3 pagi serta lepak dengan dak sett dari pukul 12 sehingga 3 pagi. hehe



Raya kedua. gigi, heri dan dak sett datang beraya kat umah. roger dak meir, kitorang sound awal awal: "weh, kitorang nak datang beraya ni. sediakan makan berat berat". namun, akibat terlewat sangat (datang beraya pukul 10 malam), maka terpaksalah makan kat tangga rumah sahaja. hehe



Raya ketiga. beraya di rumah sedara sambil membawa propoganda "Ganjil" dari Serdang. yang duduk kat sebelah aku tu adalah abang zaidi, sebelah die adalah siti hajar (adik die merangkap makcik aku) dan adik aku.

Yang lain, takde gambar best. except aku blajar teknik pergambaran super macro/close up. hehe

owh.. good luck kepada cik x yang akan membentangkan thesis beliau pada 24 Oktober ini. semoga dipermudahkan urusannya dan berjaya dengan bergaya dan cemerlang. nah, 4 leaf clover untuk cik x :):)

10 ulasan:

  1. banyak tol kesusahan dalam idup ko ye...xpe kesusahan jadikan pengalaman...pengalaman mendewasakan....

    BalasPadam
  2. berakit ke hulu,
    berenang ke tepian,
    bersakit-sakit dahulu,
    bersenang-senang kemudian..
    hehehehehe......

    BalasPadam
  3. mmmmm... tu la careless isi borang cek ke ape ni... takpe2... jadik pgajaran tu... mane pic moto baru bro...

    BalasPadam
  4. member aku ckp ko nmpk hensem lak.
    (merujuk gamba ko kat rumah sedara tu). aku approve je.

    BalasPadam
  5. raju aq nak sokong kenyataan "member aku ckp ko nmpk hensem lak" ari tu lepasbalikopen house ada collegue aq buat kenyataan semua housemate yazid hensem-hensem nak2 yang makan lambat tu. he he he

    ala raju ari tu tak dapat hang out lama sebab Aq nak balik muar besok takut ngatuk n kensian kat adik ati mka keras je.

    BalasPadam
  6. abeming..
    dah lali dah. cume letih je kalo jadi macam ni. bende simple je, tapi leh wat terbazir masa dan wang aku..

    president..
    wah. macam penah dengar je tu :D

    tz..
    aku isik borang tak careless pon. cume cek tu yang ade problem. tah la..

    ai..
    jangan lupe buat contact picture. hehehe

    yazid..
    ...aah! tu hanya pinjaman didunia sahaja. tak akan kekal. dah tua nanti, berkedut gak muke aku. except kalo aku tak sempat tua. hehe.. nop hal la. aku yang patut mintak maaf sebab tak sempat nak beraya umah korang ;(

    BalasPadam
  7. pacik fa..kamu mmg ensemm cume bile kamu mengaku kamu mengaku ensem saye tarik balik statement tadi..sekian terima kasih..

    BalasPadam
  8. takpe. saye takde la mengharap sangat title encem tu.. normal normal sahaja..

    BalasPadam
  9. hehehehhe... raju memalu nak ngaku ensem... ko ensem pe raju.. biase orang jahat tak mgaku jahat..org baik tak mgaku baik.. tak gitu..

    BalasPadam
  10. dah aku memang tak encem. nak wat camne. kalo aku encem pon, takkan la aku nak ngaku.

    kalo aku encem, sekali aku petik, 15 yang datang.. haha

    BalasPadam

terima kaseh :)