Isnin, 29 Oktober 2007

...aah! sudenly...

another episode of damn the weekend!

...suddenly, ade sejambak piala di atas meja makan..



actually ini adalah piala kemenangan tempat ketiga band LTB (Lorong Terbabas) di pertandingan Asean Beat (battle of the band) peringkat Negeri Johor. negeri johor tu beb. bukan peringkat cikai cikai.. and aku turut berbangga kerana salah seorang ahli teratak 42 merupakan vokalis band tersebut (Nazri aka Geweng Terbabas) serta teratak kami sentiasa dilawati oleh ahli ahli band ini. taniah kepada Geweng Terbabas (vokalis), Shukran Terbabas (lead gitaris), Azri Terbabas (2nd gitaris), Anuar Terbabas (drummer) dan Panjang Terbabas (basis dan merupakan Ketua Band. hehe). korang memang best. tak lupa jugak kepada diehard fan, iaitu Encik Yazid kerana banyak memberi informasi mengenai band tersebut di dalam blog beliaw. thanks and taniah weh. dapat RM500, huluq2 la siket. hehe


...suddenly, ade seekor beruang di atas katil aku...



aku ekceli tak suka patung. amat tak suka. sehinggakan mase aku dapat lucky draw dalam Mekrosop Scripting Game, aku dah berhajat nak buang je patung tu. hehe (tapi sayangnye sampai sekarang masih lagi tak sampai sampai patung tu...). tadi mase aku pergi jumpe sha kat kolej perdana untuk jamuan hari raya kat sana, die ade bagi aku beruang. die kate die amik beruang tu kat jusco. tiada code bar, tiada tanda hak milik. tiada tanda barang baru (kerana tagnya yang telah pudar) dan definitely bukan dari zoo (duh). nampak seperti barangan lama. barangan yang ditinggalkan. disebabkan beruang ni cute, maka die amik satu dan bagi aku satu (ade tige beruang ekceli, tapi beruang ketiga tu terlalu besar. hehe). so, thanks to cik sha for this beruang. tetiba aku rasa amat gembira walawpon it's kinda paradox.


...suddenly, rahsia amy search ada di tangan aku...



semasa pergi menemani Geweng Terbabas pergi ke umahnye di plentong tengah, kami singgah sebentar di kedai ayahnya. kedai yang aku fikirkan amat macho sekali. kerana kedai tersebut didirikan sepenuhnya oleh ayah Geweng Terbabas sendiri. memang kagum aku dengan orang yang pandai bertukang nih. dan apabila kami berada kedainya, ternampak kopi ali guar, kopi yang diiklankan oleh Amy Search sendiri. haha. dis nite, aku menyalahi undang undang aku sendiri. kerana sepatutnya malam ini (seperti malam malam sebelumnya), aku akan menikmati air melo sebelum tdo. tetapi kali ini aku terasa nak rasa lak kopi ni. hehe.. 20kkal/kcal untuk hidangan malam ini :)


... suddenly, i fell very bad dis nite (takde kene mengene langsung dengan cerita mahupun pix2 di atas). minta maaf... (sekadar luahan)



Lenaku dibuai
Bayangan seribu bintang
Kasih tertumpah dibingkai awan
Demi kemilau sang mentari
Yang tak bisa mengerti

Biar ku titipkan
Keperihan pelayaran
Hingga terdaya ku melafazkan
Salju sebening kasihku
Kepada mu oh kekasih

Ingin ku buktikan
Keyakinan dalam diri
Ku punya jiwa nan suci
Untuk ku miliki Sepenuhnya nirwanaku

Oh... pedihnya terpanah arjunamu
Terbelenggu aku di dalam menunggu
Bergelora rintihan asmaramu
Di pelantar rindu yang menghempas

Namun kerana tulusmu
Masih mampu aku berdiri
Demi naluri yang sama
Kita masih di sini

Demi naluri aku masih di sini

XPDC: Aku masih di sini

9 ulasan:

  1. Angah rajin gile tulis blog. Cepat je update.

    BalasPadam
  2. hehe. mekaceh. lepas minum ali guar, tetiba aku semangat nak tulis blog. tapi kejap je. lepas air tu abis, takde la semangat lagi. hehe ^^

    BalasPadam
  3. aku berbangga diatas kejayaan geweng.. moral support.. walaubagaimana manusia itu.. rezeki masing masing.. bakat yang ada jangan di bazirkan... gunakan bakat yang ada tu sepenuhnya...

    BalasPadam
  4. betol tu.. bakat jangan dibazirkan..

    fa : selalu tengok pic dia pnjat2..
    # tak nak pnjat pokok kelape? bleh wat part time job..

    kucai : selalu nampak amik pic sana sini..
    # tak nak jadi photographer? utk majalah teratak 42 pon ape salahnye..

    hihihi.. gurau aje ea...

    BalasPadam
  5. faisal..
    "gunakan bakat yang ada tu sepenuhnya..."
    boleh aku tambah ayat ko ni?

    > gunakan bakat yang ada tu sepenuhnya ke atas jalan yang sepatutnya..

    tz..
    aku takmo panjat pokok kelapa. takut . licin. aku penah naik siket je. kalo boleh aku nak masuk x-games. tapi tunggulah duit aku dah banyak. duit dah banyak barulah sedap enjoy..

    BalasPadam
  6. aq bukan die hard fan base LTB. Aq nampak LTB boleh gi jauh dan Aq harap dia boleh gajikan satu masa nanT untuk amik gambar LTB beraksi ha ha ha

    LTB Rocks!!!

    BalasPadam
  7. haha. budak budak LTB ni sume memang berbakat ler.

    wah. aku rase ko kene tunggu nak dapatkan nikon idaman ko dulu, baru leh jual pix2 yang ko amik. hehe

    BalasPadam
  8. vokal LTB mantap...pegi la jauh2...heheh...lawan suara FIQ sana...

    BalasPadam
  9. tetiba aku terasa bangga sebab vokalis tu adalah member rapat aku dari Form 4 dan sekarang merupakan hosmet aku. selang bilik yajid je. hehe

    (suara die memang mantap. ramai member aku cakap camtu)

    BalasPadam

terima kaseh :)