Isnin, 4 Jun 2007

From May to June

Chapter 2: Moved

Jumaat 1hb
Patang tu dah janji dengan penyelia nak present paper aku. then, lepas present, die ajak g ibnu sina - tempat baru aku nanti. damn jauh gila. aku rase macam tak larat je kalo tiap tiap ari nak naik ke sana jalan kaki :(

pastu kene ubah bilik tu dari:

ke (amik contoh lab fizik):

aku pon pelik. camne la orang math nak letak penuh machinary camtu. kalo letak workstation ke, server ke boleh la.

petang tu aku budjet nak tunggu bas utm, tapi disebabkan embun dah tunggu kat fakulti, so, aku pon terpaksa la aku membatalkan hasrat aku. hati orang perlu dijaga. tak pa lah. lain kali aku test.

malam: yazid ajak g jj tebrau city. besar giler. macam jj alpha angle kat wangsa maju. balik tu ingatkan nak g uptown jb, tapi sesat la. wahaha. tengok yazid beli barang banyak giler. waaaaa kagum aku.


Sabtu 2hb
Tengah hari tu g kenduri kawin Nat. hehe.. aku rase macam aku ni nameless lak. ramai orang yang aku tak kenal kat sane and orang pon tak kenal aku. quite fair la tu.


Yazid and embun g terbrau city lagi malam tu. so, malam tu aku jalan kaki sensorang dari umah ke jj taman u. ingakan jauh sangat, rupenye dekat je. dalam 10 - 15 minit dah sampai. kire ok la tu.

Ahad 3hb
Sume orang tak de kat umah. Yazid and Embun g tebrau lagi. rajin giler diorang g sane. petang hujan lebat giler. takut giler aku sbb hujan disertakan dengan guruh2.

Malam: dapat call for my birthday from tz and mak aku. thanks :)

Isnin 4hb
Aku bangun dengan cuba melihat dunia ni malaui satu perspektif baru. maybe this is my motto untuk umur aku 23 tahun. melayan nazri a.k.a geweng tengah tengah hari. akibatnye aku kene g keje pukul 1.20 petang.

1.50pm aku vs pak gad
aku: salam. cik, tumpang tanye boleh?
pak gad: wslm. ha. ape masalahnye
aku: pak cik ade prasan tak bas dari utm ke tmn u slalu pukul brape?
pak gad: rasanya takde lagi la dik. sebab sekarang ni waktu cutikan.
aku: oo. memang takde la ni ek.
pak gad: a'ah. ape kate kalo awak nak balik nanti awak tunggu je kat sini. kalo ade nampak kawan awak, awak tumpang la die. tak pon naik teksi.
aku: wahahaha. nak pulak aku naik teksi (cakap dalam hati la)
aku: ok. tk pakcik

damn. takde bas ke tmn u. so, aku try wat consider all factor (caf):

  1. Jalan Kaki. ni aku rase seswai untuk hari yang aku rasa tension or bad m0od.aku rasa penat, aku leh lupakan masalah aku. just situasi jalan kat taman u tu aku rasa terlampau bahaya. kete sume laju laju seolah olah mengejar masa dihadapan mereka.

  2. Naik bas. aku naik bas dari utm ke sri skudai. then dari sri skudai aku naik bas patah balik ke taman u pulak. damn. kos aku agak dalam RM 3.00 and 30 minit abis. tapi the advantange is aku dapat jalan2. hehe

  3. Tumpang Embun or yazid. pilihan yang save duit and masa. the only thing is aku terpaksa depend kat orang lain. aku tau diorang ni ok je, tapi aku yang macam tak ok. segan. sampai bile aku nak tumpang. sekali sekala takpe la kot.

  4. Tumpang Herman (RO aku) ke taman sri pulai then naik bas dari taman sri pulai ke taman u. save duit siket tapi still depends kat orang. aku kene balik ikut time die nak balik. wahaha

  5. If anything happens, let say aku penat gile tak larat nak jalan kaki, duit kat tangan takde, member member aku sume dah balik, so aku just stay kat opis ni la sampai datang miracle. wahahahahaha

20 ulasan:

  1. takpe... tu semua asam garam khidupan..

    BalasPadam
  2. yup. at least boleh jadikan fa lagi tabah and matang :)

    BalasPadam
  3. ni fafa...(real fafa) berkata2..

    HAPPY BIRTHDAY!!!!
    duit byk wat joli katak kat hp..
    kurang2 kumpul sehari 10...da cukup 40 hari duit tuh da bli moto...bli la moto.. second hand pon ok wut. Kaki ko tuh...kalu aku pinjam uhuhuu sure da juara merentas Malaysia..

    pe pe pon...ko la kawan yg aku kagum..tp malu la kalu bw majlis...sbb ko ske wat aksi2 memalukan...conthnye pic ko memanjat kayu (diatas) sudah membuktikan...(tahniah)..

    last but not least...AKU SYG KO...sbb tuh aku tunggu ko blanje secret recepie sempena besday kau yang bahagia nih ble ko dtg KL nih...tau tau?? jgn ngelat2 tau. GF ko saksi!!!

    BalasPadam
  4. it's not about independent.. it's about survival... Selamat Hari Jadi.. semoga survive dan menjadi legend survivor kepada survivor yang lain seperti aku hehehe

    BalasPadam
  5. sekejap je tu... nati ade sen.. bleh la pau moto ...

    BalasPadam
  6. weih,,,pertanyaan asap!! apeke nama satu virus yg bley buat lagih satu folder dalam fail kita, n then, camana nak buang? lama pu yer ni aku rasa.

    bdw: happy belated burpday!!!!!!!!!

    BalasPadam
  7. @fafa (real fafa)

    thanks. hp aku ari tu ilang ar. nak taknak, aku kene beli hp baru (tak baru sangat la, second hand je). moto tu.. emm. kalo la semudah tu. rm400 mane dapat jack nak buat muka moto second hand pon. lagi pon kalo beli berhutang ni, masalah nak bayar bulan2.

    tak pe. as long kaki aku boleh digunakan, aku guna la leklok untuk wat bende leklok.

    sometimes we need to push our limit to see how far we could get. aku nak jalan sampai aku dah tak larat lagi, then i could estimate how far yang aku leh dapat dengan kaki aku ni. :)

    aku ni kan unique. memang la aksi aku tak dapat diterima masyarakat umum. tak pe. ko tak nak ajak, aku pon tak hingin nak ikut. hehe

    ape ape hal pon, thanks. wish u good fortune for ur whole life. thanks again :)

    BalasPadam
  8. @فيصل

    how could you survive if u couldn't be independent?? and how you define survive if can't define independent as it should be?

    tak pe cai, pelan pelan kayuh. wahahaha. thanks for the wish. also wish u for a good life in ur every life.. peace :)

    ps: bile ko nak balik umah ni??

    BalasPadam
  9. @atropine

    yup. tapi tak tau la bila kejapnye tu. hehehe. sen memang ade, tapi tak cukup :(

    BalasPadam
  10. @circleinspoon

    thanks. semoga orang opis ko dapat menyelesaikan masalah virii ko tu. wahaha

    BalasPadam
  11. ada lesen dan moto sebijik independent la aku hehehe.... aku ni x suka susahkan orang....tunggu gaji bulan 6 hehehe.... skang tgh strugle utk testing sistem kt pensyarah... dah minggu kedua nih.. saba.. saba...

    BalasPadam
  12. hek eleh. camne ko nak survive if something happens to moto ko??

    weh, dapat gaji, open table dengan sparkling kat umah la..

    BalasPadam
  13. hepi besday lagi....

    kuchai : it's not about independent.. it's about survival..

    raja : how could you survive if u couldn't be independent?? and how you define survive if can't define independent as it should be?

    pebende nih????nyakit kepale....it's not..it is...define2...huh...sakit kepale...

    "Awaludin Makrifatullah"

    nah explain.....huh

    :)

    BalasPadam
  14. chai...ape nih...org lain ko banje besh2 aku ko banje roti canai jek????kate IPAR...heheh

    BalasPadam
  15. "Awaludin Makrifatullah"

    ye la. ye la. aku tau la aku ni tak power dalam pendidikan islam. spm dulu dapat 4B je... :(

    BalasPadam
  16. ala fa gurau jek...majuk eee...olo3 manje2 cayang bucuk meh cn nk pujuk...kekekeke...meremang bulu roma...

    BalasPadam
  17. tau takpe.

    tau la ko banyak pengalaman auw auw. wahaha

    BalasPadam
  18. maleh aku open table... kena kumpul duit nak amik lesen...

    to sarmi.. ada reserve money utk ko.. jgn risau.. nanti aku belanja.. tgk ujung bulan ni atau bulan depan..

    BalasPadam
  19. wah. tetiap bulan ko g kl ke? tau la dulu membesar kat bangsar. budak bangsar si kucai ni..

    BalasPadam
  20. @fa wildchild
    heheh....siot jek...mane ade pengalaman...heheh...

    @chai
    10q chai...ngeh3....

    BalasPadam

terima kaseh :)