Ahad, 6 April 2008

Nice Stupid Playground

Rumah terbakar, nampak asapnya..
Hati terbakar, siapa yang tahu..
- Kapal Karam (ekceli, Bok Ku2/Gitu Gitu Apek)


This weekend aku banyak berjalan sahaja. hehe

Tema utama percutian kali ini adalah Hutan Bandar MPJBT, yang terletak di Mutiara Rini. we're having really fun time there. seronok. dulu dulu (ketika Ogos, 2007), cuma ada taman permainan kat atas bukit tu, dan tasik di bawah. ni picture dedulu. titi yang giler old..



dan ni pulak titi yang baru sahaja aku pergi. lawa..



banyak gak la yang berubah kat titi ni.. dan bukan sahaja di titi ini. malahan, di keseluruhan taman tu..



(kiri = dulu dulu/tahun lepas, kanan = tahun ni). kat Hutan Bandar MPJBT ni ada park untuk majlis - majlis perbandaran/daerah kat johor dan untuk negeri - negeri di Malaysia. sempat gak la aku naik ke sume tempat tu (walaupon tak siap lagi) ;p

walaupun minggu ni aku banyak berjalan sahaja (except hari Ahad yang aku penuhi dengan tdo sahaja), tapi at least aku rasa amat berbaloi. kerana aku sudah menghadapi bulan March yang penuh dengan works. bulan 3 2008 dah berlalu. yeay~

♫♫♪♫♪♪♫♪♫♪♫♫

Dua post sebelum ni aku dah letak pasal band indie yang tengah top sekarang ni. so, sekarang aku nak letak lagu indie yang agak lama gak la bertapak kat persada musik malaysia. aku rasa korang sume mesti penah dengar kan band 'Nice Stupid Playground' (NSP). band yang dahulu top ketika album '1 + 1 = 3', tahun 1997. album yang pernah memenangi platinum award ini dan telah menaikkan nama band - band lain seperti Juliet The Orange (dulu namanya Brodwyn), Nita (solo), O@G (mase tu memang dah top) dan juga Intoxicated. Lagu lagu NSP ni best, dengar macam riang ria sahaja. tapi liriknya banyak gak la yang sedih sedih ;p

Sekarang ni, NSP dah keluarkan album diorang sendiri (A Beautiful Life) beberapa tahun lepas. tapi disebabkan aku lagi suka dengan lagu lama dia (Stereo Girl), so kali ni aku letak lagu tu.. donlod: Nice Stupid Playground - Stereo Girl.mp3



As I open the door then it started to rain
And the TV is gone for another day

What I feel was sour the otherside
Do you feel the cryin'?
(Stay..) Stay for a while..
We can make it happen(ooh..ooh..)
Gonna have too much fun(we gonna have too much fun)

(Stay..) Stay for tonight..
Gonna make things happen(ooh..ooh)
Gonna have some teenage fun..

I remember the way you slept last night
It's gonna be alright..
You're a stereo girl..


Reference:
MySpace Nice Stupid Playground: MS
Album 1 + 1 = 3: Felix Ent

16 ulasan:

  1. "Rumah terbakar, nampak asapnya..
    Hati terbakar, siapa yang tahu.."

    best...best...best...aku suke ayat nih...=)

    BalasPadam
  2. hahahaha..lawak gile statement tuh ok.sengal..hahahhaha

    BalasPadam
  3. "Rumah terbakar, nampak asapnya..
    Hati terbakar, siapa yang tahu.."

    Nampak la, muka merah tahan marah

    BalasPadam
  4. abeming, edriati dan stefano..

    ya. aku pon suke gak ayat tu. klaka giler. nak nak pulak bob ku2 yang cakap ;p

    ye ke. kalo macam aku ni berkulit gelap, mane le nak nampak muka gelapnya. haha

    BalasPadam
  5. berkulit gelap... mmmmm...
    ko dah pegi berjemur ke?

    BalasPadam
  6. belum pergi lagi.. tapi kulit aku memang dah gelap laa

    BalasPadam
  7. pernah dgr versi karam singh je.eyh, btul ke tu rupe hutan bandar dulu??lain btul dgn sekarang nih.musykil2..

    BalasPadam
  8. Ko pun jalan-jalan juga.

    Aq dari Johor Bahru ke Seremban ke PD ke Genting ke KLCC ke Seremban dan Ke Johor Bahru

    Stereo Gurl. He he he.

    BalasPadam
  9. azie..
    a'ah. betul la. hutan bandar kat mutiara rini tu memang dah lain.. dulu kosong sahaja. and kalo dah senja, jadi seram lak tempat tu. itu dulu la. hehe

    yazid..
    haha. weekend ni, ahli teratak 42 sume menghilang g jenjalan2. aku dengan fit je yang menjaga teratak ni taw ;p

    stereo girl.. best kan? ;p

    BalasPadam
  10. aaa..hari tuh masa nak g skool mak aku, aku ada nampak sign dia!
    pelik gak sejak biler hutan bandar kat blah sini, setau aku dia kat ssi sana.rupanya hutan bandar lain...

    tuh dia suh korang bersenam, jogging tuh.
    peh lagih..

    BalasPadam
  11. Korunk sumer g jalan. Betik sape jaga? Kesian Betik..

    BalasPadam
  12. circleinspoon..
    ekceli.. aku pon agak baru gak la tau yang tempat aku slalu g tu adalah hutan bandar. itu pon (sama macam ko) sebab nampak signboard die tu. kot tak, hampeh..

    aku dulu slalu jog ler kat situ.. dulu ler..

    phu ying..
    betik dah takda. dia dah dapat tuan baru. kat umah yang ade kete evo baris depan umah kitorang tu.. hehe

    BalasPadam
  13. ade hutan bandar di mutiara rini?..di mane kah?hurm..

    BalasPadam
  14. sebelah jalan nak ke gelang patah, simpang masuknya ada di jalan nak ke nusa bestari dan bandar selesa jaya (dari mutiara rini)

    ;p

    BalasPadam
  15. stereo gurl lagu tema hujung minggu... he he he

    BalasPadam

terima kaseh :)