Rabu, 9 April 2008

Blooddrunk 2008

Semalam..

Orang selalu confuse mengenai cuti semalam, terutamanya orang yang bukan berasal dari Johor. rata - rata mengatakan semalam adalah hari hol, tetapi sebenarnye hari keputeraan sultan. hari hol adalah hari pemangkatan sultan yang terdahulu (Sultan Ismail)..

aku, fitri, kucai dan yazid duduk sahaja di rumah, semalam. kadang kala, terasa boring pula sebab tetiba ada cuti di tengah tengah minggu. tak dapat nak plan nak lari ke mana mana..

petang itu, ada la sorang mamat tu bergaya pakai kasut baru dia kat dalam bilik aku. siap soh aku amik gambar lagi. hangin je aku. tau le tu kasut baru. kalo lempang karang, nangis lak. encik kucai gak yang nak kene pujuk. wahaha



malam tu, dalam pukul 10 malam aku bangun, aku sedar yazid dah takde kat umah. pergi ke pasir gudang le tu, detik aku di dalam hati. haha. aku pula, pukul 12 pergi ke ulu tiram. dan ketika aku berenti berehat sebentar di 7E Shell di bawah Jusco Tebraw (12.30 malam), aku terlihat sebuah kereta yang aku rasa macam aku kenal je.



ceh. kete yazid ada disini juga rupanya. dan rupanya kami pergi ke satu arah yang sama, satu tujuan yang sama, cuma approach sahaja berbeza. mereka berkereta, dan mereka berjalan jalan. aku cuma sampai dan duduk sahaja.. sorry..

♫♫♪♫♪♪♫♪♫♪♫♫

sudah banyak post aku letak pasal band indie kan? bukanlah aku sudah melupakan band band lain, tapi aku cuma ingin merasa wave yang berlaku di malaysia. di dunia, pelbagai wave telah melanda di negara negara asing. Scandinavian death metal - wave/musim death metal yang melanda di finland, sweden dan juga norway. alaa, negara yang bendera meraka tanda cross di tengah tengah tu.. band yang terlibat termasuklah Children of Bodom dan arch enemy.. di british pula, new wave of british heavy metal (sudah lama, sejak zaman led zapplin lagi). dan di amerika pula - new wave of american heavy metal (1990an, dipelopori oleh groove metal, Lamb of God).

7 April 2008, Children of Bodom telah melancarkan satu lagi album studio mereka bertajuk Blooddrunk. album ini jugak menampilkan single diorang, Tie My Rope. aku suke band ni. sebab bunyik keyboard dia yang best giler (Keyboardist - Warman). riff yang laju laju.. lagu lagu COB ni banyak ke arah kematian dan juga grim reaper. hehe. sape yang minat Children of bodom, mari dengar Children of Bodom - Blooddrunk:



They said drinking is a way to die.
But at the end, dying is a way to drink.
Blooddrunk

I'll break or dance, let you decide.
Too much of foreign you bring on by.
Do you have something to blame in such short time?
You are the one crying.

Degenerate, throwing the wreck of life.
Someone is spilling your own blood.
That's very hot, scars already made.
Ready for another drink anyone?

They talk to you but no we don't.
We thought maybe you've come to far.
Day over day, they should get it hard
Yes we die, they could never stop.

BLOODDRUNK
Wasted again.
Decide or play with faith.
BLOODDRUNK
You call me insane.
Determine the truth with a razor blade.

Degenerate, dropping the wreck of life.
Someone is spilling your own blood.
That's very hot, scars already made.
Ready for another drink anyone?

BLOODDRUNK
Wasted again.
Decide or play with faith.
BLOODDRUNK
You call me insane.
Determine the truth with a razor blade.

BLOODDRUNK
Wasted again.
Decide or play with faith.
BLOODDRUNK
You call me insane.
Determine the truth with a razor blade.


Reference:
MySpace Children of Bodom: MS
for more info about children of bodom mp3, album, discography, guitars, tabs etc etc, check this link:

10 ulasan:

  1. yup.. lol. dari dulu lagi aku da letak pic bilik aku. hehe

    BalasPadam
  2. nak cakap tapi tak terkeluar..
















    patutlya bersepah..bilik fa rupenye..

    BalasPadam
  3. haha.. cuba ko point ur finger, kat mana bersepahnye. sumenye bersepah setempat kan? maksud aku bilik aku sistematik, ada ruang untuk bersepah, mengikut kategori.. ;p

    BalasPadam
  4. kasut lelaki.yg ada unsur2 pink.
    hahahhahahahhaha...

    BalasPadam
  5. missyizzati..
    smalam tu bukan. smalam tu hari keputeraan ;p

    edriaty..
    haha. standard la. aku pon baru beli selipar pink dan baju pink. lawa je aku tgk. ;p

    BalasPadam
  6. edriaty, entah sape punya kasut lah tu?.

    p/s: cat yg pilih aq tak tau.

    BalasPadam
  7. yazid..
    haha. tapi aku tengok ko yang riang ria masa pakai kasut tu ;p

    princess liyana..
    don't judge people by his shoe. tengok la tuannya pula ;p

    BalasPadam

terima kaseh :)