Ahad, 18 Mac 2007

Metal

Akhirnye dapat gak chart untuk genre and sub-genre untuk band band metal. kot tak, sebelum ni kinda confusing nak letak label genre ape untuk band band yang aku slalu dengar :)




Power Metal


New Wave of British Heavy Metal


Original hardcore


First wave of black metal


Norwegian black metal (Second wave of black metal)


Grindcore


Trash Metal (?)


Swedish death metal


Industrial metal


Hard alternative


Nu-metal



New Wave of American Metal (?)

4 ulasan:

  1. nape trash metal ngan new wave america metal ade tanda soal dong?

    BalasPadam
  2. yang children of bodom tu, aku rase bukan trash metal. tapi death metal.

    yang lamb of god tu plak, neo trash metal.

    tapi yang chart tu, aku amik dari thesis phd sape tah. die punye research. takkan aku yang tak buat research leh betul lak.haha

    weh. ko bile nak update blog????????

    BalasPadam
  3. ooo mcm tu...xsempat nk update la 'f','k'...bg komen sempat la...

    BalasPadam

terima kaseh :)