Jumaat, 27 Julai 2007

hacking tutorial [part 2] : memintas akses authentication automated teller machince (dan curik duit)

(dikarang oleh cik Elektroboy/Putera.com, dicurik dari buliten frenster lagi)

Hi bertemu kembali dalam ruangan hacking dan anda..eh silap, hacking tutorial.
Anda suka tutorial yang lepas? =)

Ya harini kita blaja cara nak memintas akses authentication automated teller
machine (pehh ganas je bunyi dia... hokhohkhohk...mmg ganas pun, dapat curi
duit beb). Semua dgn beberapa langkah mudah

1. Dekati kenalan anda yang kaya/gaji besar/boss/CEO anda, dan apa yang
penting mereka yang diketahui mempunyai duit sekurang2nya RM3000 dalam akaun bank
(Ingat, Rm3000 saja..kalau banyak anda akan keciwa). Kalau dapat housemate/roomate
lagi best

2. dapatkan maklumat seperti tarikh2 penting dan peristiwa yang bersejarah
yang ada kaitan dgn nombor.

3. Time dia tido curik dompet dia

4. Pegi ke bank seperti yang tertera di kad bank beliau yang dicuri (lagi jauh
lagi baik). Pastikan anda cover muka anda dan thumb print kalau taknak meringkuk 10 tahun di penjara tanpa parol.

5. masukkan kad tersebut, memandangkan kad bank masakini hanya bagi tiga
attempt sahaja, maka sila cuba kombinasi berikut:

- tarikh lahir beliau
- tarikh lahir awek beliau
- tarikh "anniversary" beliau. (NOTA: Diketahui beberapa pasangan burung
merbuk kekadang mempunyai sampai berapa kali anniversary ntah, monthly la,
yearly la...apa la...maka pilih yang dirasakan logik)

- DAN JANGAN sesekali guna kombinasi berikut:

- tarikh lahir ibu beliau
- tarikh lahir ayah beliau
- tarikh beliau masuk universiti/kolej

.... kerana tarikh ini TIADA MAKNA BAGI KEBANYAKAN MANUSIA dan tak layak
dijadikan no rahsia pin bank card. OOPS, ehemmm...


6. Jika berjaya, draw la kluar RM3000 sahaja. (sebab bank limit skang ni takat
Rm3000 je sehari). sebab tu aku soh carik yg rm3000 je..kalau yg lelebih tu
buat sakit hati je tak dpt draw kluar nanti...haha

selamat hacking. dan jumpa lgi di episode seterusnya

Profile pengarang boleh didapati disini

3 ulasan:

  1. ko buat lawak la Fa.... hahahahaha!!!!!!!
    aku takut gak klu ada org curik dompet aku....huhuhuhu...

    BalasPadam
  2. aku jarang la online skrg nie. klu online pun, wkt malam.....
    tapi, tgk lah.. klu dpt, aku online time siang.....wokey??

    BalasPadam
  3. @presiden ma
    haha.. aku ok je. tak pe. kalo ade peluang, boleh aje nk berym :) tak kesah pon bile2..

    BalasPadam

terima kaseh :)