Isnin, 16 Julai 2007

what a day

pagi tadi bangun dengan semangat, pakai kemas kemas, sluar slack, kasut, kemeja and still rambut belah tepi. dengan harapan dapat menempuhi black monday. hehe!

tapi..

pagi tadi nak ke moto aku (pinjam), aku terpijak najis kucing kucai (betik). memang balik umah karang aku nak campak betik tu ke johnny (anjing besar jiran aku). hangin giler aku. damn

dari rumah, aku singgah kejap kat stesen minyak. nak isik minyak jap. aku letak pam minyak tu kat tempat tangki minyak moto tu. tekan lock (sebab aku nak amik barang dari kocek sluar aku). then tangan aku terlanggar salur minyak tu then terjatuh minyak tu. sebab die dah lock, maka memancut mancut minyak tu membasahi seluar aku dan moto tu. waaaa... baru je aku basuh moto tu and suar ni. damn.

dari stesen minyak, aku singgah beli air nescafe kat meranti untuk sarapan kat opis. mase kat opis, aku gantung ler air tu. then air tu terjatuh (mase aku nak menyedut air tu). jatuh ke lantai. abis tumpah air nes tu kat lantai aku. bau nescafe tak ilang sampai sekarang. damn..

aku tunduk la nak amik bekas plastik tu (memandangkan plastik air tu dah kosong, airnya berada kat lantai..). nk buang plastik tu. handphone aku lak jatuh ke atas lantai, bersepai and menghampiri air limpahan tadi. damn...

aku bangun, nak carik mop. jumpe, tapi tak jumpe makcik cleaner tu. aku nak amik terus mop tu, tapi fikir tak elok lak amik barang orang tanpa izin. so melilau aku cari satu IIS ni nak carik makcik cleaner tu. tak jumpe2 gak.. damn.....

lepas 9 kali round, terjumpe makcik tu. cakap aku nk pinjam mop, tapi die terus g mop opis aku.. thanks

mase die nak mop tu, aku buat la rokok aku. kotak rokok aku ni besar giler (kalo korang tau). then tetiba kotak aku jatuh, bersepah tembakau, kertas kertas rokok dan filter rokok (aku guna rokok gulung). kuat lak tu bunyik. sume pandang aku and geleng pale. damn.....

dah siap rokok aku, aku carik lighter. rupa rupanya lighter aku tertinggal kat umah.. dammit.

sampai sekarang, aku rasa macam fobia gile nak wat ape ape. berdebar and menggigil dari tadi. ni baru sampai tengah hari. belum masuk petang and malam lagi. based on my past experience, starting june sampai ke march tahun depan, aku kene banyak harungi banyak rintangan... damn!!

+ tambah siket. ni pkl 12 tgh hr

lepas aku reply komen kat post ni, aku nak start balik buat keje aku. pastu terasa nak save. elok je time mouse pointer aku nak ke icon save tu, kaki aku gatal sangat tersepak socket outlet untuk pc aku ni. damn. tertutup, gelap gelita je jadinya. on balik pc, rasa bersyukur siket sebab Visual Studio ni ade auto recovery.



tapi... last saved 11 am. banyak work aku terpaksa burn. same la dalam matlab aku tu. wuaaaaaa.....

pukul 4 ptg ke 5 ptg pergi makan dengan math coordinator IIS ni. pastu aku kene sound:

"awak ni fa, bukannya tak pandai. i tau u ni smart. tapi u ni ade masalah displin jer.."

hehe, sejam aku dapat ceramah free. semoga aku sedar dari lenaku yang panjang... ameen

19 ulasan:

  1. patut ko bagi makan si betik tu kat bewok bawoh tu ha....baru kuchai nangeh2...heheh

    BalasPadam
  2. aku nak bagi kat johnny jiranku tu. pastu nak rekod 3gp, then aku nak hadiahkan bangkai betik and 3gp tu kat kucai. seriously aku dah nekad nak buat nih!

    BalasPadam
  3. hehehhehe... kesian kt ko fa...

    salai betik or betik salai..

    BalasPadam
  4. hehe.. takut giler nak gerak mane mane sekarang..

    BalasPadam
  5. ish..ish..cian ko kan...aku raser laa ari isnin nie ari mlg ko arr sumer badluck jerr
    aper kata stp ari isnin ko byk2 berzikir n nak mulakan sesuatu tu ngn bismillah...smoga di jauhkan benda2 yg xelok tau...
    psl betik tuu ko campak kan ajerr
    dahla slalu wat prangai heeheee
    biar anjg besar tu ajar dia skit cara2 nak berak hehe..aku mmg kejam gler..nnt ko betik tunggulah kemunculan aku
    slame nie dia buli kwn aku ehhh
    siap dier
    t ble aku msk umh tu...no betik inside da house huhu

    BalasPadam
  6. "aku raser laa ari isnin nie ari mlg ko arr sumer badluck jerr"
    ahaha.. aku suke giler ayat ni. bukan badluck la. just life aku ni penuh thrill. just nak buktikan something yang aku segan nak tulis..

    thanks.

    yg pasal betik tu, kalo ko nak join tengok perayaan betik vs johnny, datang la petang karang

    BalasPadam
  7. betik kenapa reputasi ko semakin menurun
    antara kesalahan betik;
    -berak atas langsir aq
    -kencing atas kasut
    -selongkar makanan
    -menyibuk kalu nak buka pintu umah
    -memilih jika makan tapi
    sebenarnya lapar giler
    sorry cai, ini adalah kisah benar

    BalasPadam
  8. a'ah. yazid, petang karang kite campak betik kat rumah coner lot tu nak?

    BalasPadam
  9. ok ok.. memang itu kisah benar.. tapi nak wat camne.. die masih demand.. time aku dera die..dapat mesej dari raje "cai balik kang tlg la beli makanan ape ape tuk kucing ko.. sian tgk kucing ni" aku pun beli la.. x tau la plak betik tu x sedar dek untung, untung sabut timbul, untung kucing berbulu orang lain.

    aku wakil betik nih mintak maaf...
    (syot betik) tapi aku suka betik .. sabar 9 hari je lagi. pasni aku beli sangkar utk die..

    woa.. ko badluck eh hari ni.. takpe.. tu ko dah cuba elak kan.. x pe.. kalo kena gak tu sekadar ujian.. sabar ...sabar.. sabar...

    BalasPadam
  10. haha bukan kau jumpa aku ke jam 1.30 tu kat meranti? aku nampak air nescafe kau tu sambil terliur.. muahahaha..

    BalasPadam
  11. ko tak faham ke msg stegano yg aku cube sampaikan tu? aku maksudkan 'kesian' sangat kat kucing ko tu sampai aku rasa better aku bagi johnny makan kucing ko tu. si johnny tu aku tengok terliur je tengok si betik. sabar johnny, sabar.. petang ni ko leh dapat makan betik tu..

    betik tu memang, orang bagi makan kat die, leh lak die g jatuhkan tongsampah umah sampai bersepah dapur tu. sabar je la..

    ari ni tak bad luck sangat. biase biase je (bagi aku). EhEhE!

    BalasPadam
  12. @emphbone

    kalo ade air nes aku yang aku beli waktu pagi tu, takdenye aku beli lagi untuk petang ni. disebabkan pagi tadi tu aku 'saje' tuang air nes tu kat lantai aku, so, terpaksa la beli lagi satu. weh. pukul 1.30 aku baru nak gerak dari iis ni ha. ko tak khabaq pon ko nak air nes tu. EhEhe!!

    BalasPadam
  13. wahaha...tamatlah nyawa betik pasni...hahahahaha....

    BalasPadam
  14. yup. sape nak betting? betik vs johnny. betik sekor kucing yang seperti dalam komen2 diatas, manakala johnny lak anjing yang setinggi pinggang aku, berbadan sasa, tapi manja. hehe

    aku bet, errr johnny menang.

    BalasPadam
  15. aku pun sama..johnny mesti menang
    walaupun aritu dia ushar aku cam nak carik pasal jerr..
    tetapi memandangkan betik lagi jht wat busuk umh jerkk n wat kwn aku nie so aku berpihak pada johnny
    chaiyuk johnny...
    ajar skit betik tu

    BalasPadam
  16. waaa.. thanks semua. sokongan korang sume ni yang buat semangat aku meletup2 nak campak betik tu.

    jangan risau. akan ku campak betik tu ke johnny. go johnny go! u can do it!!

    betik.. maafkan aku. aku terpaksa bertindak kejam untuk survive...

    BalasPadam
  17. aku rasa kuchai mesti moral down lepas bace komen2 ni...ditambah lagi aku buat poll pasal betik lak kt blog aku...hahaha

    BalasPadam
  18. in a word... tu suma bukan badluck.. ko lalai je fa... CARELESS

    BalasPadam

terima kaseh :)