Rabu, 6 Februari 2008

butt events

[but | butt | serabutt]

every picture tells a story

ini ayat yang slalu aku jumpe kat mane mane. dan dari start awal muharam, aku cuba mencari apa apa picture yang boleh menceritakan apa yang berlaku didalam otak aku. akhirnya aku terjumpa juga. di satu tempat yang amat aku tak tersangka sekali. tempat yang aku kerap bermain tiap tiap hari. hanya terletak dikaki aku sahaja..

seperti apa yang berada didalam gambar ini, inilah apa yang aku gambarkan keadaan dalam otak aku sekarang..agaknya, mungkin keadaannya amatlah serupa dengan apa yang berada di otak aku. dan disebabkan keserupaan itulah yang menyebabkan tiadanya unsur unsur keistimewaan yang dapat menarik perhatian otak aku untuk mengambil gambar sebagai gambaran apa yang berlaku. yelah. benda dah ada pada keadaan sama..



dan yang tak bestnye, time aku cuba pull some wire, boleh pulak ada wire yang terputus. dan irony nya, ada gak something yang ada didalam otak aku yang tak boleh aku nak link kan dengan realm.. dang!



so, aku decide for this chinese new year, aku takkan bawak apa apa yang berkaitan dengan kerja aku untuk pulang ke kampung halaman. too tired. aku nak cuti puas puas..

[events | choices]



  • 9 Feb 2008 | Noise Pop Attack
    aku dikhabarkan, hari sabtu ni ada lagi gig, bertempat di MCPA Halls, bederkatan dengan stesen monorail kat Jalan Maharajalela. banyak gak band yang best best join.


    (picture: flyers untuk Noise Pop Attack 9/2/08)

    Guestband : Bittersweet

    Performances :
    HUjAN : DanceToTheRadio : TheyWillKillUsAll : Deserters : Priority : OhChentaku : AshesOfScarlet : Madhouse : SecondCombat : RockNRollJohn : FUSEGIVEN

    Venue : MCPA theathre (white building beside monorail maharajalela)
    Ticket : RM 18 (free t-shirt for 100 early birds)
    Organised by : Mosic Entertainment
    Supported by : Happy Community Records


    ni peta aku try locate kat google maps, in case kalo korang terasa nak pergi..


    (picture: peta/maps untuk ke MCPA Halls, Jalan Maharajalela)


  • 9 Feb 2008 gak | Meeting the ol' Pope
    aku usha usha tarikh yang seswai untuk berjumpa dengan kawan aku. and aku dapati, tarikh ni teramatlah seswai (berdasarkan cuti aku). sebab ianya bukan ketika perayaan (maleh aku nk bersesak sesak dengan public transportation). bukan di akhir hujung minggu. dan boleh dikatakan agak lama gak la tak jumpa dia. and boleh gak la kalo nak cakap dia ni banyak membantu aku ketika aku tengah susah. dan untuk berjumpa dia, aku perlu pergi ke Ampang. emm..


    (picture: the ol' time. kawan kawan satu course di utm ketika degree)


  • 9 Feb 2008 lagi | from B to B and Q
    Fahrul ajak aku untuk join BBQ di Serdang. katanya ini adalah untuk Reunion budak Sekolah Sri Serdang kelas dia (STK). walaupon aku bukan budak sekolah dia, apatah lagi budak kelas dia, aku tetap nak pergi gak. sebab aku kira sudah agak 3 tahun aku tak join pengsosialan mereka. lame dah tak jumpa fahrul, naem, khaidir, g jai. em...


    (picture: dengan budak budak Sekolah Sri Serdang /kecuali aku/ mase diorang buat small gathering)


dammit. aku nak pergi semua events yang aku listkan nih!!

۞

ps: there wouldn't be a new post until next week. aku nak mempraktikkan pertapaan dunia bersempadan (dunia tanpa internet) sehingga hujung minggu ini..

ps ps: sempenan this chinese new year, pulanglah dengan berhati hati (bagi mereka yang ingin pulang ke kampung). dan bagi mereka yang tidak pulang, pergilah mencuri peluang untuk menyusun wire yang berserabut.

ps ps ps: selamat maju jaya :D

15 ulasan:

  1. gilak ah..berserabut gila...bomba tgk ni mmg kena marah...aku py plug pon serabut gak..hahah

    BalasPadam
  2. ish8... aku tengok pon serabut.. itu baru wire.. tak tengok menda lain lagi.. hihiihihih..

    BalasPadam
  3. abeming..
    haha. mari kita ramai ramai menyerabutkan plug memasing ;p

    tz..
    ish ish ish.. mende ape la yang ko nak tengok tu ;p

    BalasPadam
  4. wahai en.berserabut yg salah kelas, nampaknya anda tidak dapat hadir ke majelis kahwin akak baizah. xpa2...biar aku makan bagi pihak kau keh!tenkiusss

    BalasPadam
  5. luangkan sedikit masa, susun baik2 wire2 yg serabut tu. aku rasa ia akan membantu sedikit sebanyak perasaan/keadaan yg nmpk berserabut tu...

    =p

    BalasPadam
  6. ...serabut itu indah...peganglah kata-kata ni...nescaya kamu tidak akan berasa serabut berada dalam keadaan serabut...

    ...pak dogol sedang membuat ajaran sesat...

    -kerajaan awan-

    BalasPadam
  7. ish..aku yg tgk pon da rasa kusut.
    hmm..even2 camni..dewan mcpa mmg
    la pack gler...xsanggup nk pegi.

    BalasPadam
  8. jgn pak dogol..jgn buat ajaran sesat..hehehe

    BalasPadam
  9. circleinspoon..
    takde hal. aku mmg nak tengok ko makan banyak banyak siket. bagi chubby siket taw..

    president..
    haha. penat nak susun. sebab pastu memang akan bersepah balik ;p

    abeming..
    kerajaan awan ni pulak terletak kat mana? kat kampung baru ke? ok gak tu. dekat siket nk pergi.. hehe

    edriati..
    haha. aku memang dah rejek awal awal untuk pergi sane. jauh and takde member nak pergi..

    president..
    takpe. macam best je kerajaan awan abeming tu ;p

    BalasPadam
  10. @fa
    kepangkepang
    *bunyik pinggan mangkuk kusi meja aku campak kat kau*

    BalasPadam
  11. kaching..
    bunyik mesin duit memakan duit ko akibat membuat kemusnahan besar besaran. haha

    BalasPadam

terima kaseh :)